09.06.2023, 13:41

"Гучно, але без прильотів": у мережі повідомляють про обстановку в окупованому Лисичанську

Оксана Мовчан | Всі новини автора
Лісік

В одному з районів тимчасово окупованого Лисичанська Луганської області "з'явилася" вода біля будинків. Обстановка "гучна", але поки без прильотів. 

Про це повідомляє ТГ - канал ]]>"Rubezhnoe"]]>, передає Час Пік.

За словами місцевої жительки, яка днями навідувалася у місто, Лисичанськ оживає. У районі Скляного "гучно", але без "прильотів". Місцями пробивається мобільний зв'язок. 

"Щойно приїхали з Лисика. Конкретно Скляний протягом дня шумно, але без прильотів. Зв'язок Білайн із шостого поверху малосімейки працював", - пише вона.

Воду "намагаються" під'єднати, але всьому виною мешканці, які виїхали. Саме вони сповільнюють процес "водопостачання" багатоквартирних будинків. Зі світлом складніше, бо лінії обірвані. Автор повідомлення стверджує, що в цьому районі будують навіть мінікотельні. А ось ремонти чомусь гальмує близькість передової.

"Воду намагаються під'єднати по стояках, але багато хто виїхав, тому процес іде повільно. Вода є біля кожного будинку, вивели з підвалів на вулицю. Світло поки проблема - обірвані лінії. Будують мінікотельні, якщо все буде нормально - взимку буде тепло. Ремонт житлового сектора поки гальмує близькість передової. Сам Лисичанськ оживає", - стверджує автор. 

Натомість за повідомленнями мешканців Лисичанська у регіональних пабліках, місто вже понад рік без води та частково без електрики. За словами місцевих жителів, багато хто вже ні на що не розраховує, особливо на "допомогу адміністрації".

Лисичанськ не дуже постраждав від обстрілів, порівняно із сусідніми містами. Однак це не врятувало його від мародерства та пограбування. Навіть ті квартири та будинки, які не постраждали під час бойових дій, навряд чи залишаться незайманими до повернення своїх законних господарів. Аж надто це ласий шматок для окупантів та місцевих мародерів.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

Приватний підприємець з Луганщини підозрюється у наданні допомоги збройним формування РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк