15.06.2023, 21:28

Окупанти закрили доступ до медичних послуг у Запорізькій області

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Запорізька область

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупанти обмежили місцевим доступ до медичних послуг.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>Генштаб ЗСУ.]]>

За його даними, окупанти продовжують різними методами змушувати цивільне населення отримувати паспорти країни-агресорки. Зокрема в одному з населених пунктів закрили лікувальний заклад через те, що більшість працівників не захотіли змінювати громадянство:

"У населеному пункті Кам’янка Запорізької області, на початку 2023 року окупанти шантажували працівників Центру первинної медико-санітарної допомоги, що у разі відмови від отримання паспорта рф, грошове забезпечення буде знижено на 60 відсотків. Оскільки більшість працівників відмовились від отримання документів, загарбники повідомили про закриття лікувального закладу", — йдеться в повідомленні.

Однак це не єдина причина обмеження доступу до медичних послуг. У місцевих чатах повідомляють про те, що російські військові використовують лікарні для своїх поранених побратимів. Їх не хвилюють потреби місцевого населення.

Хоч росіяни намагаються переконати, що "втрат немає", жителі окупованих територій розуміють, що це зовсім не так. Це неодноразово підтверджують повідомлення у місцевих чатах.

Нагадаємо, що насправді окупанти зазнають значних втрат і різними способами намагаються приховати це від місцевих жителів. Наприклад, у Бердянську Запорізької області вони закрили для відвідування територію у західній частині міста, де знаходиться міський морг. 

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: У РФ назвали дату "виборів" на окупованих територіях

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк