18.06.2023, 20:50

"Їжу потрібно заслужити": У Рубіжному працівники отримують гуманітарну допомогу замість грошей

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Рубіжне

У тимчасово окупованому Рубіжному Луганської області так звана місцева "влада" відмовляється виплачувати людям заробітні плати. Навіть щоб отримати їжу, жителі повинні щось доводити загарбникам.

Про це повідомила ]]>пресслужба]]> Луганської ОВА у Telegram, передає Час Пік.

За її даними, російські окупанти лише обіцяють так зване "відновлення", а насправді вони не спроможні відновити зруйновані будівлі, комунікації, відкрити нові робочі місця:

"Окупанти не в змозі відбудувати житло та комунікації, відкрити робочі місця, крім комунальної сфери, де ці місця існували й до них", — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що працівники отримують гуманітарну допомогу замість зарплат. Крім того, їм погрожують, що позбавлять можливості отримувати і її:

"Під час видачі гуманітарки в Рубіжному загарбники останнім часом стали наказувати, що продуктові набори потрібно ще заслужити, інакше отримають містяни їх востаннє", — додали в ОВА.

Також у пресслужбі повідомили, що ставлення окупантів до пенсіонерів не відрізняються. Літні люди теж повинні щось доводити загарбникам, щоб отримати їжу.

Раніше повідомлялось, що в Рубіжному панує мародерство, яке призводить до посилення страху та тривоги серед місцевих жителів. "Гості" незаконно проникають у квартири людей і користуються всіма "благами цивілізації".

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Все добре", один день було тихо": обстановка в Кремінній, Рубіжному, Сєвєродонецьку від місцевих "почекунів"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк