19.06.2023, 22:16

У зраді підозрюють "головного лікаря" з медзакладу Сватівсього району

суд

Так званому "головному лікарю" незаконно створеного російськими загарбниками медичного закладу Сватівського району повідомлено про підозру у колабораціонізмі.

Про це повідомила ]]>пресслужба]]> Луганської обласної прокуратури, передає Час Пік.

Зазначається, що керівник ОП повідомив про підозру депутату Сватівської міської ради від проросійської політичної партії "ОПЗЖ", яка заборонена в Україні.

Повідомляється, що колаборант раніше був завідувачем відділення Сватівської обласної психіатричної лікарні. В окупації він добровільно почав співпрацювати з країною-агресоркою.

За даними слідства, на початку квітня минулого року він обійняв так звану посаду "головного лікаря" Сватівської республіканської психіатричної лікарні "ЛНР". Зазначається, що вона підпорядковується незаконному "Міністерству охорони здоров’я ЛНР".

"Підозрюваний організовує роботу лікарні та впроваджує в дію політику у сфері охорони здоров’я на вказаній території окупаційної адміністрації держави-агресора. Крім того, чоловік періодично проходить так зване «підвищення кваліфікації» медичних працівників, заручившись підтримкою представників «влади» псевдореспубліки", — йдеться у повідомленні.

Станом на зараз триває досудове розслідування. У пресслужбі додали, що згідно з Конституцією України, особу не можуть судити, доки її вину не доведуть в законному порядку.

Нагадаємо, що раніше прокурори Сєвєродонецької та Старобільської окружних прокуратур Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно п’ятьох осіб за фактом колабораційної діяльності.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Плани, які не здійсняться": Окупанти показали, яким хочуть зробити парк у Старобільську - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк