21.06.2023, 14:29

"Пропускають лише за пропискою": Місцеві жителі повідомляють про "нововведення" в окупованому Рубіжному

Рубежное

Згідно з останніми інформаційними повідомленнями, отриманими від громадян, які повернулися з тимчасово окупованого Рубіжного Луганської області, набула чинності нова "вимога" для проходу через контрольні пункти.

Наразі місцевих жителів пропускають до міста лише за наявності прописки. Про це пишуть у регіональних чатах, передає Час Пік.

Свідчення очевидців підтверджують, що батьки не були допущені на весілля своїх дітей через відсутність місцевої прописки або документів, що підтверджують їхнє проживання на цій території. Таке "нововведення" викликає серйозні проблеми для жителів, які не мають прописки або документів на житло.

Раніше повідомлялося, що аналогічна ситуація спостерігається і в Сєвєродонецьку, Лисичанську та Кремінній Луганської області.

Крім того, всі громадяни, які мають український паспорт, при виїзді з так званої "ЛНР" зобов'язані заповнювати спеціальну "анкету" при проходженні митного контролю. У такий спосіб окупанти збирають докладну особисту інформацію про громадян. Зокрема, "анкета" містить і такі провокаційні питання, як "Ставлення до Росії", "Наявність родичів у відомствах та силових структурах силового блоку України". А також питання про наявність знайомих чи особисту причетність до ЗСУ.

Час Пік продовжує стежити за розвитком ситуації та інформувати про будь-які новини у регіоні.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Загроза санкціями та виселенням": Окупанти накладають ультиматуми на мешканців ТОТ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк