29.06.2023, 08:40

Заступник голови Сєвєродонецької ВЦА отримав підозру в службовій халатності та опинився на лаві підсудних

Фото: "Трибун"

Службова недбалість заступника голови ВЦА Сєвєродонецька завдала місцевому бюджету понад 3 млн гривень збитків. Відбулося засідання суду у справі чиновника.

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури заступнику керівника Сєвєродонецької міської ВЦА Луганської області оголошено підозру за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Про це ]]>повідомили ]]>в Офісі генпрокурора, передає Час Пік.

За даними слідства, навесні 2022 року посадовець повинен був проконтролювати реалізацію заходів щодо поповнення резерву харчових продуктів для дітей та інших мешканців, що тимчасово перебувають у сховищах закладів освіти міста Сєвєродонецьк під час артобстрілів російськими військами.

З цією метою у квітні 2022 року було укладено низку договорів на закупівлю відповідних продовольчих товарів.

"Однак, деякі з них, а саме заморожені м’ясні продукти, не отримувалися та фактично не були поставлені на адресу гуманітарного штабу Сєвєродонецької міської ВЦА.

У свою чергу, підозрюваний, всупереч інтересам адміністрації, в умовах воєнного стану, не вжив належних заходів контролю.

Загалом службова недбалість високопосадовця призвела до завдання місцевому бюджету понад 3 млн грн збитків", - ]]>повідомляє ]]>прес-служба Луганської обласної прокуратури.

Сєвєродонецькому чиновнику загрожує позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомляє видання "]]>Трибун]]>", 28 червня в Жовтневому суді м. Дніпро відбулося засідання у справі заступника голови ВЦА Сєвєродонецька Олега Кузьмінова. На суді розглядалось клопотання про відсторонення Кузьмінова від своєї посади. У справі оголошено перерву, продовження розгляду справи призначено на 30 червня.

Судом обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

У той час, коли чиновник із Сєвєродонецька опинився на лаві підсудних, сєвєродончанину присвоєно звання Героя України. Президент особисто вручив орден "Золота Зірка" Олександру Коваленко (позивний "Хук").

Тим часом, в Україні пропонують змінити назви понад 1400 населених пунктів, зокрема й Сєвєродонецька.

заместителю главы Северодонецкой городской ВГА сообщено о подозрении заместителю главы Северодонецкой городской ВГА сообщено о подозрении

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк