29.06.2023, 17:25

"Усе самостійно": Як жителі Сєвєродонецька вирішують проблеми з відсутністю "ремонтів" та роботи

Сєвєродонецьк

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку Луганської області окупанти обіцяють відновлювати будівлі через рік, тому місцеві жителі самостійно ремонтують те, що можуть.

Однак там почали ремонтувати школи, а от місцевим працівникам за роботу не платять нічого, повідомляє Час Пік з посиланням на регіональний Telegram-канал ]]>"ТРИБУН | СХІД]]>".

За словами автора повідомлення, декілька місцевих шкіл наразі ремонтують. А в одній з них поселились російські військові. Повідомляється, що вона найбільше уціліла після приходу "руського миру".

Також один з мешканців Сєвєродонецька повідомив, що люди вимушені своїми силами лагодити пошкодження у власних будинках:

"Мій квартал не ремонтують від слова зовсім. Кажуть, що заплановано на наступний рік. Тому пробиті дахи латаємо своїми силами", — йдеться у повідомленні.

Крім того, у будинку не було води. Тому жителі власними силами облаштували собі водопостачання. Також автор повідомлення додав, що роботу в Сєвєродонецьку можна знайти, якщо є бажання. Однак нагадаємо, що знайти роботу не означає отримати за неї зарплатню.

Наприклад, в одного з місцевих батько влаштувався на роботу будівельником, однак коштів йому ніяких не виплатили. Навіть звернення до прокуратори не допомогло.

Нагадаємо, що в окупованому Сєвєродонецьку через відсутність мобільного зв'язку та інтернету все "по-старому". Паперові оголошення, черги пенсіонерів, автобуси, які ходять двічі на тиждень - сьогоднішня реальність міста.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Відчуття, що скоро все закінчиться": Як жителі Луганщини чекають на ЗСУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк