30.06.2023, 15:19

Окупанти залишають територію ЗАЕС: яку вказівку дають тим, хто залишається

Альона Тихоненко | Всі новини автора
ЗАЕС

Російські окупанти поступово залишають територію тимчасово захопленої території Запорізької АЕС. А тим, хто залишається, вони дають вказівки, що робити у випадку аварійної ситуації.

Про це повідомила ]]>пресслужба]]> Головного управління розвідки, передає Час Пік.

За даними ГУР, одними з перших станцію залишили три співробітники "Росатому", які керували окупантами. Також рекомендацію евакуюватись отримали українці, які підписали контракт з російською компанією.

Повідомляється, що їм дали вказівку евакуюватися до 5 липня, рекомендують їхати у напрямку окупованого Криму. 

"На сьогодні відомо про від’їзд на півострів начальниці юридичного відділу Манцурової, головного інспектора Штатського та заступника станції із забезпечення Губарева", — йдеться у повідомленні.

Також у пресслужбі додали, що на захоплених територіях ЗАЕС та Енергодара зменшилась кількість військових патрулів. А ті працівники, що залишаються на території атомної станції отримують завдання, як діяти у разі аварійної ситуації:

"Персоналу, що залишається на станції, дано вказівку "в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну", — зазначили в ГУР.

Раніше повідомлялось, що на території міста Запоріжжя та Запорізького району 29 червня розпочинаються командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту на випадок аварії на ЗАЕС.

Нагадаємо, що мешканцям Енергодара радять евакуюватись з міста. А ті, хто не мають змоги зробити це зараз, мають бути готовими до можливих непередбачуваних обставин.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Хочеш на волю - плати": На окупованих територіях росіяни проводять арешти громадян з метою отримання викупу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк