01.07.2023, 09:01

Пропаганда та підготовка медсестер: Які предмети з'являться у школах "ЛНР"

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Луганська область

У школах тимчасово окупованої Луганської області у новому навчальному році з'являться нові пропагандистські предмети.

Про це повідомляє ]]>пресслужба]]> Луганської ОВА, передає Час Пік.

Зазначається, що у так званій "ЛНР" окупанти вирішили замінити шкільний предмет щодо безпеки життя. Замість нього діти вивчатимуть "Защиту родины", що є прямою "пропагандою зі шкільної парти".

За даними ЛОВА, у Міносвіти РФ також готують нову навчальну програму для дівчат шкільного віку. Їх готуватимуть як санітарних інструкторів, тобто медсестер:

"Не кравців чи кухарів, не дизайнерів чи програмістів, а медичних сестер для військових формувань", — йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що на окупованій території Луганської області сторінки вчителі-колаборанти перевірятимуть у соціальних мережах дітей на наявність екстремізму.

Нагадаємо, що окупанти використовують можливість навчатися як тиск на дітей та дорослих, щоб змусити їх оформити російській паспорт. Зокрема на окупованих територіях півдня України батьки мають оформити російське громадянство, щоб їхні діти змогли ходити до школи. А від 14 років у підлітків повинні бути свої паспорти РФ.

А в так званій "ДНР" окупаційна влада заборонила вивчення української мови з нового навчального року.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Не звільняємо": Який вирок виніс суд заступнику голови Сєвєродонецької ВЦА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк