16.07.2023, 10:05

"Перетворять у велике звалище": Окупанти планують побудувати на Донбасі 6 підприємств з переробки відходів

Иллюстративное фото / Открытый источник

Замість обіцяного "туристичного краю" російські окупанти мають намір перетворити Донбас на "зону спеціального призначення", зі сміттєзвалищами та в'язницями. "Визволителі" вже затвердили відповідні плани.

Якщо "почекуни" з Луганської та Донецької областей мріяли, що з приходом "руського миру" вони житимуть, як у раю, вони сильно прорахувалися. Не буде на Донбасі ані "маленької Швейцарії", ані "бурхливого Лас-Вегаса". Буде одна велика "зона" та смітник, повідомляє Час Пік.

Нагадаємо, російська влада планує побудувати на окупованих територіях України 25 в'язниць та 6 виправних центрів. Більшість з них збудують у так званих "ДНР" та "ЛНР". Будівництво тюремних об'єктів планують завершити до 1 січня 2026 року.

Також стало відомо, що у т.зв. "Донецькій та Луганській народних республіках" заплановано до будівництва шість підприємств по поводженню з побутовими відходами. Їхня загальна річна потужність складе 1,4 млн тонн відходів.

Як повідомляє прес-служба російського екологічного оператора (РЕО), "створення нових підприємств дозволить досягти виконання указу президента РФ щодо досягнення до 2030 року 100% обробки та 50% утилізації відходів".

Мало того, що російська орда загадила українські землі мінами та боєприпасами, понівеченим залізом та трупами, тепер вони планують звозити сюди ще й російське сміття, перетворивши Донбас у величезне смердюче сміттєзвалище.

І даремно "почекуни" сподіваються, що буде зведено "сучасні комплексні об'єкти з переробки відходів", як передбачено в планах росіян. "Визволителі" вже довели своїми діями, що їм глибоко начхати, і на екологію, і на людей, які живуть на окупованих територіях...

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк