28.07.2023, 13:59

На Луганщині росіяни видають повістки всім чоловікам призовного віку: Лисогор розповів про ситуацію в області

Віктор Білий | Всі новини автора

На тимчасово окупованій території Луганської області росіяни видають повістки всім чоловікам призовного віку.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор у Telegram-каналі, передає Час Пік.

"У населених пунктах Старобільщини, зокрема, у Верхній Покровці їх отримав майже кожен чоловік віком від 18 до 60 років, незважаючи на стан здоров'я. Кажуть, що тільки для проходження медогляду, проте "за бажанням" можуть направити на фронт. Але чи запитуватимуть про те бажання?", - йдеться в повідомленні.

Повідомляючи про ситуацію на фронті Лисогор зазначив, що окупаційні війська продовжують кидати в бій лише мобілізованих військовослужбовців без попередньої бойової підготовки.

Так, до тренувального табору поблизу Білолуцька з території Росії нещодавно прибуло близько 110 мобілізованих військових. Їм видали екіпірування та поінформували, що включать до складу штурмових підрозділів і вже найближчим часом відправлять до району виконання бойових завдань на лінії зіткнення.

"Українські військові готові до нападів росіян по всій лінії фронту, якими масованими вони б не були. Ворог не полишає спроб знайти слабке місце в нашій обороні. Вчора наступав поблизу Надії, але бажаного знов не досяг. Авіаційного удару окупанти завдали по Білогорівці. Це ж село, разом із Невським, потрапило під вогонь загарбницької артилерії. Ризикують життям поліцейські, котрі щоразу, як приїжджають з гуманітарною допомогою, вмовляють місцевих рятуватися. У Невському на евакуацію погодилася літня жінка", - написав глава області у ТГ.

Зазначимо, що Радфед РФ схвалив закон про вік призову на строкову військову службу. Верхню межу призовного віку збільшать з 27 до 30 років. Радфед також схвалив закон про заборону на виїзд за кордон після вручення повістки.

Предлагаем к просмотру:

Представляем вам шестой эпизод анимационного сериала "Хробаки", посвященный болезненным имиджевым потерям страны-оккупанта. Крейсер "Москва", газопровод "Северный поток", Крымский мост... Продолжение следует!

Сериал создан лисичанской студией "Час Пикчерз продакшн". Автор идеи Vit Richer, интервью с которым можно почитать здесь.

Читайте також: "Український В'єтнам": прикордонники показали, як воюють у Серебрянському лісі на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк