04.08.2023, 15:48

КПП між Україною та Росією у Сумській області знову запрацював: з'явилися нові вимоги

Віктор Білий | Всі новини автора

Робота гуманітарного коридору між Україною та Росією, розташованого на Сумщині поблизу Краснопілля, відновила свою роботу. Однак з'явилися нові вимоги щодо перевезення тварин, які висунули російські прикордонники.

Про це повідомляє "Трибун" із посиланням на свої джерела, передає Час Пік.

Повідомляється, КПП не мало працювати до 1 серпня 2023 року, проте відновили його роботу в штатному режимі лише сьогодні, 4 серпня.

Проте з'явилися нові вимоги щодо перевезення тварин. Тепер не можна перевезти тварину без документів, господарі зобов'язані мати довідку від ветеринара, що тварина є здоровою і має щеплення. Зазначимо, що українські прикордонники цих документів не вимагають.

Нагадаємо, перетин гуманітарного коридору КПП "Колотилівка" (РФ) — КПП "Покровка" (Україна, Сумська область) доступний лише для громадян України для повернення на територію держави, це найкоротший шлях для виїзду з тимчасово окупованих територій. В інших випадках він використовується для обміну військовополоненими чи тілами загиблих захисників.

Крім того, виїхати з окупованої території можна через Європу або через КПП "Мокраново" (Білорусь) – КПП "Доманове" (Україна, Волинська область). При цьому з боку Білорусії пропускають лише з російським паспортом.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Україна розпочала переговори зі США щодо двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк