14.09.2023, 16:26

Росіяни в 7 разів скорочують кількість шахт: Лисогор про ситуацію на Луганщині

Віктор Білий | Всі новини автора

Загарбникам не потрібне вугілля, яке видобувається на території так званої "ЛНР". "Перші вибори" закінчилися – обіцянки також. На шахту чекає консервація.

Про це повідомив голова Луганської ОВ Артем Лисогор в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

"Окупанти почали знищувати шахти ще у 2014 році. Станом на 2014 рік ми мали 50 працюючих шахт. Після окупації на території, яка була підконтрольною Україні до 2022 року, залишалося 8 працюючих шахт, на яких працювало близько 6000 працівників", - заявили Лисогор.

За його словами, окупантам не потрібне вугілля, яке видобувається на Донбасі.

"Росіянам це вугілля не потрібне. "Вибори" закінчилися – обіцянки теж. Те, що ми раніше говорили, що на шахтах запрошували "голосувати", все закінчилося - "вибори" проведені, муляж зроблений, тепер можна все знищувати", - сказав глава області.

Повідомляючи про ситуацію на фронті, Лисогор зазначив, що росіяни посилюють обстріли деокупованих сіл регіону.

"572 снаряди на добу окупанти випустили з артилерії різних калібрів – найбільше дісталося Білогорівці та Серебрянському лісництву. Вони намагаються знайти слабкі місця у нашій обороні поблизу Новоєгорівки".

Раніше в ЛОВА повідомляли, що на Донбасі вугільна промисловість знаходиться на межі повного знищення. Зі 114 шахт окупанти вирішили залишити лише 15, решта визнали "нерентабельними".

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: На Луганщині будь-яка медична допомога буде під забороною для людей без паспорта РФ: окупанти назвали "крайній строк"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк