05.01.2024, 08:12

"Місто як живе": новий кліп на стару пісню - народний гімн Лисичанська, який виявився пророчим

лисичанск

Ще наприкінці 90-х у Лисичанська з'явився свій неофіційний гімн, який добре знайомий, мабуть, кожному лисичанину. Зараз місто зруйноване, знаходиться в окупації російською армією, і пісня, присвячена йому, відчувається зовсім інакше, а деякі рядки виявилися пророчими.

Видання ]]>Zaraz.Info]]> оприлюднило нову версію кліпу на стару пісню "Городок у речки тихой - Лисья Балка Третья Рота", передає Час Пік.

Автори пісні - лисичанський бард Валерій Кіхтенко та композитор Володимир Грабовський. Вона була написана понад два десятиліття тому, тоді ж і з'явився перший кліп. Пісня дуже полюбилася городянам і часто звучала на урочистих заходах, згодом ставши народним гімном Лисичанська.

На початку січня 2024 року було представлено новий кліп, який не залишить байдужим нікого, хто хоч раз побував у Лисичанську та знає, на що перетворили місто війна та окупація. На кадрах нового кліпу - мирні вулиці, люди, які живуть своїм життям, приголомшлива природа, яка починає дійсно вражати тоді, коли милуватися нею можна тільки на екрані телефону або комп'ютера. Багато чого було звичним та непомітним. Чи правда, що Лисичанськ був таким зеленим? Так. Чи правда, що він був таким жвавим та загалом комфортним для того, щоб просто жити? Так...

За словами Валерія Кіхтенка, пісня спочатку замислювалася для урочистих заходів і фактично була написала на замовлення.

"Цю пісню ми написали у співавторстві з композитором Володимиром Грабовським. Створили на замовлення тодішнього заступника голови лисичанського міськвиконкому Олександра Ситникова. У виконкомі тоді витала ідея гімну міста і "Лисья Балка" стала звучати на всіх офіційних заходах відділу культури. Це був єдиний випадок, коли влада заплатила нам гонорар. Мені дорогі всі ці пісні і користуючись нагодою, я кажу "дякую" чудовим композиторам та музикантам - Володі Грабовському, та Володі Філенку. Ну а я завжди буду вдячний усім, хто слухає чи співає мої пісні. Дякую вам, друзі! Найкраща пісня про Лисичанськ ще не написана", - з оптимізмом коментує лисичанський поет та бард.

На жаль, деякі рядки народного гімну Лисичанська виявилися в певному сенсі пророчими для міста. "Містечко біля річки тихої - моє щастя, моє лихо..." До війни, напевно, ці слова сприймалися інакше, а зараз для багатьох місто стало справді і щастям - мрією про повернення додому, до мирного життя, і лихом - тяжкою втратою. Але це ще не кінець! "Найкраща пісня про Лисичанськ", як висловлюється автор, обов'язково буде написана.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: "Хочу додому": про що мешканці Лисичанська мріють напередодні Нового року

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк