14.01.2024, 15:21

"Люди підриваються на нерозірваних боєприпасах": Стрюк розповів про ситуацію у Сєвєродонецьку

В окупованому Сєвєродонецьку на Луганщині й зараз можна зустріти снаряди, що не розірвалися – люди намагаються обійти певні місця, бо росіяни провели лише показове розмінування.

Про це повідомив начальник Сєвєродонецької ГВА Олександр Стрюк в ефірі телемарафону, передає Час Пік.

“Мінна небезпека досить висока. Не все розміновано. Подекуди трапляються випадки травмування, підриву людей на залишках боєприпасів”, - йдеться у повідомленні.

Умови життя в місті не покращуються, але окупанти переконують місцевих у зворотному.

"У Сєвєродонецьку справи не покращуються, оскільки місто продовжує перебувати у повній окупації та у повній ізоляції. Зв'язку як не було, так і немає мобільного інтернету, щоб вийти на зв'язок, людям необхідно виїжджати за межі міста або подекуди на дах багатоповерхівок". пробивається зв'язок, але це дуже рідко і дуже небезпечно, оскільки все відстежується", - повідомив Стрюк.

Електро- та водопостачання в місті не вистачає навіть на мешканців, що залишилися. Електромережі не витримують зимових навантажень:

"У місті холодно, не вистачає води, не вистачає електрики, тому що його відключають через перевантаження систем".

За кількістю росіян-гастролерів, за словами начальника ГВА, у Сєвєродонецьку вже переважають місцеве населення.

"Російські військові, які отримали якісь поранення під час бойових дій, залишилися жити в Сєвєродонецьку або в громаді. Самі військові розквартировані на території громади разом складають уже за кількістю більше населення, ніж місцеве".

Читайте також: "Засніжена ізоляція": Жителі окупованого Сєвєродонецька скаржаться, що місто загрузло в снігу

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк