14.01.2024, 19:28

Медична криза на окупованих територіях: як росіяни "вирішують" цю проблему

медики

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області загострюється медична криза через брак кваліфікованих кадрів. Росіяни продовжують завозити медичні бригади з території РФ, зокрема, за останніми звітами, медики з Карелії прибули для надання медичної допомоги на ротаційній основі.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

На ТОТ Запоріжжя розгорнуті медичні бригади, які включають анестезіологів, хірургів-онкологів, лікарів УЗД-діагностики та терапевтів. Попри зусилля, які вкладають медичні працівники, які прибули з Карелії, якість та доступність медичних послуг для місцевого населення залишаються на надзвичайно низькому рівні.

За раніше оприлюдненими звітами Центру національного спротиву, на окупованих територіях діє розпорядження щодо пріоритетного обслуговування російських військових. Навіть у випадку екстреної допомоги перевага надається росіянам, що призводить до критичної ситуації в умовах загострення епідеміологічної ситуації та гуманітарної кризи загалом.

Смертність серед цивільного населення на тимчасово окупованих територіях різко зростає, і спільнота висловлює глибоке хвилювання через недостатню медичну підтримку та надання переваги іншим "групам населення".

Раніше повідомлялося, що на всіх окупованих територіях спостерігається високий рівень безробіття, дефіцит лікарських засобів, та й взагалі відсутність отримання первинної медичної допомоги.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: Поблизу аеродромів Севастополя партизани розвідали базу окупантів - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк