20.01.2024, 13:20

Окупований Сєвєродонецьк заселяється росіянами, - Власенко

рнгшлдж

Судячи зі звітів загарбників, до тимчасово окупованого Сєвєродонецька Луганської області повернулося безліч місцевих жителів. Насправді місто заселяють представниками "малих народів" та росіянами.

Про це повідомляє голова Сєвєродонецької районної військової адміністрації (]]>РВА]]>) Роман Власенко, передає Час Пік.

У звільненому місті, за мирні часи, проживало приблизно 100 тисяч осіб. Наразі заселене воно тільки на одну третину, з них місцевих жителів тільки половина. 

"Окупаційна влада заселяє місто і район росіянами, зокрема, представниками "малих народів" Росії та родинами  військовослужбовців", - заявив Власенко в ефірі національного телебачення.

Він додав, що другу зиму сєвєродончани, так само як і жителі інших великих населених пунктів району, "намагаються вижити без централізованого опалення".

Тим часом у міській забудові почастішали побутові пожежі через необережне поводження з опалювальними приладами.

Нагадаємо, що вчора, у тимчасово окупованому Сєвєродонецьку знову сталася пожежа. За даними "визволителів", обійшлося без постраждалих.

Як повідомлялось раніше, росіяни активно створюють видимість "відновлення" міста. Проте насправді будівельники, яких туди завозять із РФ, зламують двері та грабують вцілілі квартири місцевих жителів.

Читайте також:

"Виявляють у своїх квартирах гастролерів": В ЛОВА розказали про нову прроблему у Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк