04.02.2024, 11:59

"Черга з багатогодинною затримкою": В окупованому Алчевську працює лише одна машина "швидкої" допомоги

Марина Гончар | Всі новини автора
швидка

У тимчасово окупованому Алчевську Луганської області чергує всього один екіпаж швидкої допомоги на стотисячне місто.

Про це повідомили у ]]>пресслужбі]]> Луганської обласної військової адміністрації, передає Час Пік.

За словами очільника ЛОВА, на відміну від прифронтових міст, виконати виклик цілком реально:

"Щоправда, диспетчер одразу попереджає про черговість і багатогодинну затримку. Випадки, коли люди не дочекалися допомоги й помирали під ранок, стали регулярними", - йдеться в повідомленні.

Більшість цивільних лікарень на окупованих територіях не функціонують. Понад половина - вже перепрофільована у військові шпиталі. Ще частину окупанти просто закрили через брак кадрів.

Судячи з повідомлень у мережі, в Алчевську катастрофічно не вистачає медиків, неможливо дістати необхідні ліки, а якість медичної допомоги залишає бажати кращого. Лікарям просто наплювати на здоров'я пацієнтів.

Нагадаємо, що нещодавно у тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області сталася подія, яка відображає безвихідь та відсутність допомоги в умовах окупації. Одна з місцевих мешканок опублікувала у сепаратистському чаті крик про допомогу. Її батько помер, залишивши одну свою дружину, яка ніяк не може відчинити двері до кімнати, де стався цей нещасний випадок. Неймовірно, але в цьому місті, де росіяни вже не раз говорили про покращення умов життя, немає доступу до допомоги та екстрених служб.

Тим часом "швидка" їде тривалий час і за відсутності доріг на окупованій Луганщині. Краснодон (Сорокине) Луганської області знаходиться в окупації з 2014 року. Росіяни мали майже 10 років на те, щоб хоч щось зробити для міста. Проте зроблено нічого не було. Дороги у Сорокиному не бачили ремонту вже багато років. У погану погоду вони перетворюються на "кашу". Попри те, що місто досить віддалене від лінії фронту й активні бойові дії там зараз не відбуваються, росіяни не прагнуть нічого робити. Це доводить, що на окуповані після лютого 2022 року населені пункти не чекає нічого хорошого - ні відновлення, ні ремонту.

Читайте також: Як виглядає ранковий Сєвєродонецьк: у мережі показали фото з міста

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк