09.02.2024, 11:45

"У дев'ятиповерхівці проживає 15 осіб": Жителі Сєвєродонецька намагаються не замерзнути в окупації

Оксана Мовчан | Всі новини автора
фячів

Місцеве населення тимчасово окупованого Сєвєродонецька Луганської області виїжджає з міста у раніше звільнені населені пункти.

Про це повідомляє Луганська ОВА у ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

"Багато з тих сєвєродончан, хто залишився окупації, вимушені були на зимовий період виїхати до інших населених пунктів, де можна себе забезпечити теплом", - йдеться у повідомленні.

За словами очільника ОВА, люди намагаються не змерзнути в багатоповерхівках. 

У більшості будинків комунікації не відновлено. 

Так, в одній із таких дев’ятиповерхівок наразі проживає усього 15 осіб.

Тим часом у місті ймовірно, виник "кадровий голод". Проте знавці російської мови навіть не змогли позначити, хто саме їм потрібен. Працівники з віддалених регіонів РФ, мабуть, не хочуть їхати до Луганської області. Не приваблюють навіть фантастичні зарплати, які обіцяють платити. Невідома "будівельна компанія" набирає цілий штат співробітників, яким, незалежно від виду діяльності, пропонує однакові зарплати.

Нагадаємо, що американська компанія SpaceX позначила деякі тимчасово окуповані населені пункти України як такі, що мають доступ до покриття супутникового Інтернету Starlink. Зокрема, на карті з сайту Starlink Сєвєродонецьк, Новоайдар, Старобільськ та інші населені пункти Луганської області позначені як "список очікування".

Читайте також:

Рубіжан зобов'язали платити за "гостей", які проживали у їхніх квартирах та будинках, - ЛОВА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк