22.02.2024, 17:28

"Здійснювали забір "російської крові": Російські пропагандисти випустили черговий фейк про "біолабораторію" в Рубіжному

Російські пропагандисти випустили черговий матеріал, присвячений темі західних біолабораторій в Україні. У тексті знову згадується окуповане Рубіжне у Луганській області.

Про це написав український журналіст Олексій Артюх в Telegram-каналі, передає Час Пік.

За його словами, "у Рубіжному нібито з 2014 року відзначалися "несподівані спалахи різних небезпечних інфекційних захворювань" і "здійснювали забір не просто слов'янської, а російської крові" (тут посміявся)".

"Ми вже неодноразово писали чому все це повна нісенітниця і повертатися немає сенсу. Виділю лише один момент. У публікації йдеться, що зараз тривають допити медиків і лаборантів, які працювали у "Фармбіотесті". Не беруся судити, правда чи ні. Однак, враховуючи специфіку роботи російських спецслужб на окупованих територіях цілком імовірно, що зараз вони вибивають свідчення з якихось бідолах, яким не пощастило там залишитися", - написав журналіст.

Раніше російська пропаганда поширювала фейк про "роботу українсько-американських лабораторій" у рубіжанському клінічному центрі "Фармбіотест", де нібито проводилися випробування над людьми. "За 666 гривень добровольці ставали піддослідними кроликами".

Читайте також: У мережі розповіли про обстановку та поділилися свіжими кадрами з міста-примари Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк