23.02.2024, 20:19

"Загроза конфіскації": Росіяни вимагають перереєстрації житла на тимчасово окупованих територіях

Марина Гончар | Всі новини автора
окупація

На тимчасово окупованих територіях активізувався російський тиск на місцевих мешканців. Під час проведення так званих рейдів, влаштованих загарбниками, місцевим ставлять умову — переоформити власні будинки та квартири відповідно до російського законодавства, або, в іншому випадку, вони стануть об'єктом конфіскації.

Про це повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Як зазначається, велику увагу окупанти приділяють оформленню документів відповідно до вимог російських законів, що стосується не лише нерухомості, а й особистих даних мешканців. У ході перевірок перевіряються телефони жителів на можливу співпрацю з місцевими оборонними силами та факт володіння російським паспортом:

"Окупанти продовжують рейди на ТОТ — перевіряють телефони на наявність співпраці з Силами оборони та наявності російського паспорта. Останнім часом все більше уваги приділяють оформленню документів відповідно до російського законодавства", - йдеться у повідомленні.

Тим, хто відмовився чи не встиг переоформити майно, росіяни висувають серйозні погрози. У випадку невідповідності вимогам російського законодавства, нерухомість може бути конфіскована та передана російським військовим чи навіть російським громадянам, які прибули на окуповані території для "працевлаштування".

Ця нова хвиля тисків поглиблює напруженість серед мешканців ТОТ та підсилює псевдоконтроль окупантів над регіоном.

Раніше повідомлялося, що у тимчасово окупованому Рубіжному Луганської області, після встановлення нових дверей у квартирах, ключі можуть отримати лише особисто власники житла після пред'явлення усіх документів на квартиру. Очевидно, що більшість жителів виїхала перед окупацією міста, та й у багатьох рубіжан, що залишилися там, документи не збереглися через обстріли, руйнування тощо. От і виходить, що житло окупанти "націоналізовують", а місто заповнюють "понаїхавшіми".

Читайте також: Бруд і морок: свіжі кадри з окупованої Кремінної показали в мережі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк