26.05.2024, 11:53

Український Сєвєродонецьк відзначає свій 90-річний ювілей

Украинский Северодонецк отмечает свой 90-летний юбилей

Сьогодні у Сєвєродонецьку мали відзначати День хіміка та 90-річчя міста - ювілей, на який чекали багато сєвєродончан, які щиро люблять рідне місто. "Руський мир" знищив молодий український Сєвєродонецьк, але окупантам ніколи не вдасться вбити любов до рідного міста у серцях сєвєродончан, яких війна розкидала по світу.

На жаль, від українського Сєвєродонецька, який був центром хімічної промисловості України та одним з найважливіших промислових, культурних та наукових центрів Донбасу, залишилася лише назва. Місто ніколи вже не буде колишнім, повідомляє Час Пік.

Незважаючи на те, що місто окуповане російськими військами, кожен сєвєродончанин, де б він не знаходився, сьогодні відзначить день народження свого рідного міста. Привітали сєвєродончан з ювілеєм голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор та керівник військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Олександр Стрюк.

Северодонецк

"Сєвєродонецьк був надсучасним посеред сірої радянщини, не спиняв темпів розвитку і до окупації. Разом із кожним новим відбудованим об’єктом Сєвєродонецьк поступово оновлювався.

Важко уявити, що дев’ять десятирічь тому на цьому місці були суцільні піски. На жаль, історія повторюється – окупанти знищили значну частину Сєвєродонецька і випалили ліси навколо.

Святкової дати вони позбавили нас вже вдруге. Влітку 2014-го вдалося швидко звільнити місто, але його 80-річчя в травні ніби і не було.

У 2022 році росія залишила без домівок десятки тисяч сєвєродончан – вони змушені були кинути все і рятувати життя – бігти подалі від «освободителей». Бо значна більшість їх не чекала. Тому і поранене рідне місто зараз спорожніле.

Загарбники зруйнували наше життя і нашу історію. Стерли з поверхні землі будинки, з яких починався Сєвєродонецьк. Цинічно вбивали людей і наші здобутки довжиною майже в дев’ять десятирічь...

Вірю, що в Сєвєродонецьку знову вируватиме життя, як тільки українські Захисники та Захисниці виженуть окупантів з нашої, української, Луганщини.Ми обов’язково повторимо військовий парад, яким так пишалися у жовтні 2021 року. Пройдемо разом з нашими Героями площею Перемоги!", ]]>йдеться]]> у привітанні Артема Лисогора з нагоди 90-річчя Сєвєродонецька.

Привітання Олександра Стрюка з 90-річчям міста Сєвєродонецька:

Сьогоднішній Сєвєродонецьк разюче відрізняється від того квітучого життєрадісного міста, яким його пам'ятають й зберігають у душі сєвєродончани. Сьогодні мешканці міста, що залишилися в окупації, мріють лише про одне – вижити. І не лише тому, що отримати кваліфіковану медичну допомогу у місті сьогодні неможливо. Російська пропаганда активно готує місцевих жителів до думки, що їм доведеться захищати "руський мир" на передовій, а, як відомо, там виживають одиниці.

Сєвєродонецьк стоїть у руїнах. "Велике відновлення", яке показують по телевізору кремлівські пропагандисти – це ремонт лише невеликої частини постраждалих будівель у кількох районах міста. Про повне відновлення Сєвєродонецька окупанти поки що навіть не заїкаються.

Тим часом окупанти заявили, що у Татарстану з'явилася можливість повноцінно відновити Лисичанськ. У "визволителів" якісь особливі плани щодо Лисичанська?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк