02.06.2024, 13:28

Лікарі окупованого Лисичанська отримують мільйони за програмою "Земський лікар"

Віктор Білий | Всі новини автора

Окупаційна "влада" запустила в Лисичанську Луганської області "програму" під назвою "Земський лікар". Її суть полягає у матеріальній допомозі лікарям та середньому медичному персоналу, які працюють у складних умовах – малих містах, сільській місцевості та зруйнованих боями населених пунктах, таких як Лисичанськ.

Про це пишуть пропагандистські ресурси, передає Час Пік.

Одноразові виплати у розмірі 1 мільйона рублів призначені для того, щоб медики не залишали місця роботи у пошуках більш комфортних умов праці.

Як розповідає лікар-дерматовенеролог Лисичанської міської лікарні Нателла Телих, вона також отримала таку виплату за умови відпрацювання у місті не менше 5 років. "І я їх відпрацюю – їхати не збираюся", – зазначила медик.

Програма "Земський доктор" реалізується на території Росії і є одним з інструментів державної політики щодо розвитку охорони здоров'я в країні. Наразі її дію поширили й на окуповані райони України.

Читайте ще: В "ЛНР" намічено "велике будівництво": скільки нових багатоповерхівок з'явиться у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному для "понаїхавших"?

Читайте також: ЗСУ знищили ворожу колону в районі Лисичанського НПЗ - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк