23.06.2024, 15:30

"Обстрілу не було": Жителі окупованого Первомайська розповіли, чому обрушився під'їзд багатоповерхівки

"Обстрела не было": Жители оккупированного Первомайска рассказали, почему обрушился подъезд многоэтажки

Мешканці окупованого Первомайська спростовують слова окупантів про удар ЗСУ по житловій багатоповерхівці, внаслідок якого стався обвал будинку. За словами місцевих, у будинку перебували російські військові.

В окупованому Первомайську Луганської області 21 червня пролунав вибух, внаслідок якого стався обвал частини дев'ятиповерхового будинку. Поки окупанти звинувачують українців, місцеві жителі підкинули цікаву інформацію, повідомляє Час Пік.

Український військовослужбовець Артем Карякін (він же "Східний") повідомляє, що, за твердженнями мешканців Первомайська, обвал дев'ятиповерхівки стався внаслідок детонації боєприпасів, що зберігалися в цьому будинку.

"Місцеві жителі підтверджують, що обвал дев'ятиповерхівки 21.06.2024 стався внаслідок детонації боєприпасів, що зберігалися в даному будинку, через проживання в ньому російських військових - прильотів у будинок ніхто з моїх співрозмовників не чув, а ось детонація БК була досить тривалою...

...насправді всі цивільні постраждали від рук російських військових, які продовжують використовувати місто як військовий хаб", - ]]>написав ]]>"Східний" у Telegram.

Варто зазначити, що окупанти у захоплених містах давно користуються такою тактикою – прикриваються мирними жителями: розселяються у житлових будинках, влаштовують склади БК у підвалах будинків, установах, пересуваються на цивільних авто тощо. Проте, "красиво" брехати можна по телевізору, а от місцевих жителів обдурити важко...

Вдень 19 червня в окупованому Первомайську також лунали сильні вибухи. Окупаційна влада відразу ж заявила про удар по місту з боку ЗСУ "за допомогою БПЛА". Проте, місцеві жителі спростували цю інформацію, повідомивши, що в місті загорівся та почав детонувати КамАЗ з БК.

Нагадаємо, наприкінці травня губернатор Ростовської області видав указ про встановлення 5-кілометрової окремої зони на адміністративному кордоні з т.зв. "ЛНР" та "ДНР". Як місцеві жителі відреагували на встановлення "особливої ​​зони" на кордоні з РФ, дізнайтесь у нашому матеріалі.

Читайте також, де переселенці з Луганської області цілодобово можуть знайти корисну для ВПО інформацію.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк