24.06.2024, 07:05

Відновлення та контроль за пересуванням: Обстановка в окупованому Лисичанську від очевидців

Віктор Білий | Всі новини автора
Лисичанск

В окупованому Лисичанську на Луганщині, за словами очевидців, травень-червень 2024 року характеризуються відносним затишшям та поступовим відновленням інфраструктури. Проте окупаційна "влада" запровадила суворий контроль за пересуванням місцевого населення.

Про це пишуть лисичани в регіональних пабліках, повідомляє Час Пік.

У Лисичанську, за словами очевидців, продовжуються роботи з відновлення багатоквартирних будинків, особливо в районі ГТВ. "Ремонтуються дахи, оновлюється електропроводка, встановлюються нові вікна, батареї, труби та двері. Власникам квартир, які не залишили ключі, доводиться відчиняти двері, проте ключі потім передають виключно до рук власників".

На вулицях міста також помітні зусилля щодо прибирання та благоустрою: двірники очищають доріжки, регулярно вивозять сміття.

"Магазини та кіоски в Лисичанську працюють до 14-15 години, за винятком "Матрьошки" та "Базара", які відкриті до 19 години. У місті багато будівельних магазинів з різноманітними цінами: місцеві продукти дешевші, привізні - дорожчі. Вода в районі ГТВ доступна, але через пошкодження труб у деяких будинках її доводиться набирати з висновків біля під'їздів", - йдеться у повідомленні.

Транспорт у місті ходить за розкладом, проте через велику кількість блокпостів і бойових дій, що продовжуються, рух обмежений. "На Луганськ планують пустити автобуси з кондиціонером і дорога до Луганська займає близько 1,5 години".

У місті працюють дитячі садки, проте вони функціонують лише півдня та без харчування. У Лисичанську багато людей похилого віку, яким нема кому допомогти, оскільки більшість волонтерів-діти, а приїжджим без прописки до міста потрапити складно.

Попри видимі покращення, у місті залишається низка проблем. Багато жителів скаржаться на збільшення кількості дронів та військової техніки. Жителі скаржаться на відсутність інформації, оскільки багато хто не має доступу до телебачення та радіо.

"Влада" ввела суворий контроль за пересуванням: мешканці можуть вимагати пред'явити документи про прописку навіть при поїздці громадським транспортом. В'їзд до міста для осіб без реєстрації обмежений.

За словами очевидців, попри відносне затишшя, періодично чути звуки воєнних дій.

Ситуація на дорогах, за словами очевидців, залишається небезпечною: військова техніка рухається високою швидкістю, і водії не завжди можуть загальмувати вчасно.

Читайте також:

Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне та Кремінна: "Азов" звернувся до мешканців окупованої Луганщини

Вигідно вам – вигідно нам: розумна логістика SSK заощадить ваші гроші й час

Чому варто обирати шкіряні жіночі сумки?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк