02.07.2024, 09:23

Прострочені продукти, урізаний пайок та заробіток "донорством": на окупованій Луганщині різко погіршилася гуманітарна ситуація

на оккупированной Луганщине резко ухудшилась гуманитарная ситуация

На окупованих територіях Луганщини гуманітарна ситуація різко погіршилася. Окупанти використовують "звільнені" населені пункти для "утилізації" прострочених продуктів, урізають "гуманітарку" та змушують місцевих жителів заробляти здаванням крові для російських вояків.

Російські пропагандисти розповідають у сюжетах новин, що у "звільнених" містах з кожним роком "життя стає кращим". Насправді виживати місцевим жителям стає все важче, повідомляє Час Пік.

В окупованих містах "трикутника" вже понад 2,5 роки люди живуть за рахунок гуманітарної допомоги. Проте останнім часом видачу "гуманітарки" різко зменшили.

"Тим часом на окупованих територіях гуманітарна ситуація досягла критичної межі. Так, у Лисичанську, де місцеві третій рік виживають за рахунок допомоги від "братнього народу", обмежили видачу гуманітарки. Харчові набори видають тільки людям у віці 70+, багатодітним родинам та деяким іншим пільговим категоріям, і виключно за наявності паспорту РФ", - повідомили в ЛОВА.

Що робити тим, кому гуманітарку тепер не видають, окупантів не хвилює. Людям доводиться самим шукати засоби для існування. Наприклад, в окупованому Сєвєродонецьку окупанти пропонують гарантований спосіб заробітку.

Сєвєродонецьку містяни змушені заробляти донорством: за одну "добровільну здачу крові" платять 792 рублі. У соцмережах пишуть, що це – чи не єдиний гарантований спосіб отримати гроші", - повідомили у ЛОВА.

Як показують російські пропагандисти, "звільнені" міста буквально завалені різними продуктами харчування та вибір товарів величезний. Проте люди все частіше скаржаться на якість товару й з тугою згадують смак українських продуктів. Як зазначили в ЛОВА, це тому, що росіяни використовують Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне для "утилізації" прострочених продуктів, які везуть з РФ. Людям доводиться купувати ці продукти або брати як "допомогу", оскільки вибору в них немає...

"Окуповані міста і села, які вже давно перетворились на смітники, тепер ще використовують й для утилізації прострочених продовольчих товарів – адже через відсутність роботи та засобів існування люди змушені купляти найдешевше", - повідомили у ЛОВА.

Читайте також:

"Не розслаблятися!": Які штрафи "світять" дачникам у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному

Приховані махінації з нерухомістю: про що навіть не здогадуються жителі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

Не "стучиш" - будеш покараний! Жителі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного можуть сісти у тюрму за недоносництво

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк