08.07.2024, 12:05

"Життя у резервації": Свіжі новини з окупованого Сєвєродонецька

"Жизнь в резервации": Свежие новости из оккупированного Северодонецка

Про те, що сьогодні відбувається в окупованому Сєвєродонецьку, можна дізнатися тільки з інтернету. Але судячи з повідомлень, ніби йдеться про різні міста. Одні показують "красиві картинки", інші – апокаліптичні кадри.

Про те, що відбувається в окупованому Сєвєродонецьку, сьогодні говорять багато. "Почекуни" захлинаючись захоплюються тим, як "відновлюється й перетворюється" місто, а сєвєродончани, яким вимушено довелося залишити рідне місто - з жахом від того, на що "руський мир" перетворив Сєвєродонецьк, повідомляє Час Пік.

Інформаційні ресурси, підконтрольні окупантам, та любителі "руського миру" не перестають розповідати, як "відроджується" Сєвєродонецьк завдяки росіянам. Тільки місцеві жителі потай продовжують згадувати, яким було місто "при Україні". Потай - бо відкрито й голосно сьогодні у Сєвєродонецьку можна лише хвалити окупантів...

"Людей у ​​місті додалося і це помітно, на вулицях повно машин, у супермаркетах та на ринку досить людно...

Пиво в магазинах не продається але є на розлив у кабаках, Шале та привізне, 100-150 р келих. За ним і міцнішими напоями їздять до Смолянинового, але там блокпост, можна і влетіти, якщо звичайно везти у промислових масштабах. П'яні на вулицях не вітаються, розпивання біля під'їздів тим більше", - пишуть у місцевих чатах, забувши додати, що ще "досить людно" у місцях "підгодовування" людей...

У містах окупованого "трикутника" помітно додалося "понаїхавших", як стверджують у мережі, комусь з місцевих такий стан справ не подобається, а комусь начхати, що у Сєвєродонецьку "понаїхавших" вже більше, ніж місцевих.

"Немісцеві будівельники східних національностей підтягують сюди й свої сім'ї. Вже неодноразово бачив дівчат у довгих сукнях до землі та в хустках, що приховують голову та шию, з дітлахами. Гуляють вони ввечері, в одних і тих же місцях, завжди по кілька людей. Вдень їх не видно, може спекотно а може не велено", - пишуть у мережі, забуваючи уточнити, що ці сім'ї живуть у незаконно "віджатих" квартирах, які мають законних власників.

"Закрили проблему з аптеками, їх у достатку. Кадрові проблеми з лікарями вузьких спеціальностей вирішуються спеціалістами у відрядженні з російських регіонів", - пише шанувальник "руського миру".

Тільки ось мовчить про те, що раніше у Сєвєродонецьку було достатньо і лікарень, і лікарів, а тепер у місті хіба що можна отримати направлення до спеціаліста, а лікуватися треба їздити за багато кілометрів. Що стосується "достатку" ліків, то люди скаржаться на їхню якість.

новости соцсетей

Як повідомляють жителі окупованого Сєвєродонецька, після 20:00 життя у місті завмирає, люди намагаються вирішити свої справи задовго до комендантської години, яка настає о 21:00.

"Зі зв'язком та інетом без змін, офіційно і у відкритому доступі його немає, але купивши підсилювач з антеною все буде. Зв'язок стійкий, інет слабкий, текст з картинками завантажить а ось з відео напряг", - пишуть у мережі.

Любителі "руського миру" стверджують, що "все можна порішати", тільки забувають уточнити, що для цього потрібні чималі кошти, а їх у місцевих, серед яких більшість пенсіонерів, немає. А також не варто забувати, що маючи "незаконний" інтернет легко потрапити "під статтю". А яку, окупанти придумають і "намалюють"...

І поки одні розхвалюють життя у "звільненому" Сєвєродонецьку, інші збираються писати скарги до Кремля на бардак, який відбувається в окупованих містах...

новости соцсетей

Читайте також:

Не "стучиш" - будеш покараний! Жителі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного можуть сісти у тюрму за недоносництво

"Не розслаблятися!": Які штрафи "світять" дачникам у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному

Приховані махінації з нерухомістю: про що навіть не здогадуються жителі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк