18.07.2024, 09:10

На окупованій Луганщині зростає заборгованість із заробітної плати шахтарям

Иллюстративное фото / Открытый источник

Окупанти продовжують "прихватизацію" вугільних підприємств на Донбасі. Більшість шахт закривають, обладнання вирізається на металі. На тих, що продовжують працювати, зростає заборгованість із зарплати гірникам.

Окупанти майже угробили вугільну промисловість у Луганській та Донецькій областях. Але на цьому зупинятись й не збираються, повідомляє Час Пік.

Як повідомляє Центр національного спротиву, росіяни продовжують мародерити будь-яке майно на тимчасово окупованих територіях, "до якого здатні дотягнутися".

Наприклад, на окупованій території Донеччини "влада" почала формувати списки ще не закритих шахт, які незабаром виставлять на продаж. Шахти консервують на невизначений термін, а одночасно вирізають на металобрухт.

"Зауважимо, що в окупантів це означає передачу майна дотичним структурам, які потім вирізають обладнання на метал.

В самій РОА не приховують, що регіон має “переорієнтувати економіку”, тобто анонсували подальше закриття шахт. Самі шахти зазвичай відходять у власність до клану кадировців, які неофіційно й управляють регіоном", - йдеться у повідомленні ]]>ЦНС]]>.

Анітрохи не краща ситуація на шахтах Луганщини. Шахти закривають, обладнання вивозять та ріжуть на металобрухт. Працюючих шахт залишається все менше, однак зарплату там шахтарі не бачать місяцями.

"Інвестори з'явилися - зарплату шахтарям "ЛНР" так і не платять. Домовлятися за гроші, які зникли при нових російських господарях, так званий "міністр палива, енергетики та вугільної промисловості", за його словами, поїхав у Кремль. Там він отримав вказівку - шукати кошти для інвесторів самостійно.

Тож, заборгованість по зарплаті гірникам з Довжанська, Сорокиного та Ровеньків мають ліквідувати шляхом реалізації залишків вугілля та товарно-матеріальних цінностей підприємства "Східвугілля". Тобто, продаватимуть все, що є. Коли? Пообіцяли "найближчим часом", - ]]>повідомили ]]>у Луганській ОВА.

Нагадаємо, Луганською обласною військовою адміністрацією офіційно запроваджується збір інформації щодо вцілілого житла на Луганщині, власники якого бажають отримати компенсацію при юридично оформленій відмові від права власності на нього на користь держави Україна у разі потенційної появи такої можливості та наявності необхідних фінансових ресурсів. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Також стало відомо, що Міністерство освіти та науки України виступає з ініціативою переформатування навчального процесу. Українських дітей-переселенців хочуть позбавити можливості дистанційного навчання та перевести на денну (очну) форму навчання у населеному пункті, де фактично проживає дитина-ВПО. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Читайте також: "Знають не всі": Чому ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного потрібно оформити статус "дитина війни"

Читайте ще: Дали задню? Чи заборонять дітям-ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного вчитися дистанційно

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк