19.07.2024, 12:10

"Розщедрилися": Окупанти заявили, що відновлять понад 400 багатоповерхівок у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному

разрушенный Северодонецк

Російські окупанти зруйнували Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне під час "визволення". Тепер вони влаштовують "показове відновлення" та годують людей "красивими обіцянками".

Підконтрольні окупантам ресурси повідомляють, що публічно-правова компанія "Єдиний замовник у сфері будівництва" до кінця року відновить понад 400 багатоквартирних житлових будинків у Сєвєродонецькій агломерації, повідомляє Час Пік.

"До кінця 2024 року фахівці ППК "Єдиний замовник" планують відновити та відремонтувати 430 багатоквартирних житлових будинків, розташованих у Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному", - заявили в компанії.

Багато жителів окупованих міст "трикутника" відразу зраділи, про що поспішили повідомити у місцевих пабліках. Рано радіють... По-перше, "планують відновити" й "відновлять" - це дві великі різниці. По-друге, "відновити" та "відремонтувати" - теж різні речі.

Сьогодні у Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному росіяни створюють ілюзію відновлення, замінюючи вікна та двері, труби та проводку, унітази та батареї у вцілілих багатоповерхівках. Ось ці будинки із сумнівним ремонтом вони називають "відновленими". На зруйновані й згорілі будинки вони навіть уваги не звертають.

Дуже часто місцеві жителі скаржаться, що "ремонтувати" починають будинки, які й ремонту не потребують - замінюють хороші труби та сантехніку, вікна та двері на привезені з РФ, причому сумнівної якості. Часто бригади кидають розпочатий ремонт на об'єкті та зникають. Особливо плачевні наслідки настають, якщо багатоквартирний будинок залишається без даху.

Ось такі "відремонтовані" будинки й увійдуть до цього числа - 430. І це загалом - на три зруйновані міста! А згорілі будинки та будинки, які перетворилися на руїни, так і залишаться "за кадром". Окупантам легше їх знести, ніж вкладатися в їхнє відновлення...

Нагадаємо, Луганською обласною військовою адміністрацією офіційно запроваджується збір інформації щодо вцілілого житла на Луганщині, власники якого бажають отримати компенсацію при юридично оформленій відмові від права власності на нього на користь держави Україна у разі потенційної появи такої можливості та наявності необхідних фінансових ресурсів. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Також стало відомо, що Міністерство освіти та науки України виступає з ініціативою переформатування навчального процесу. Українських дітей-переселенців хочуть позбавити можливості дистанційного навчання та перевести на денну (очну) форму навчання у населеному пункті, де фактично проживає дитина-ВПО. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Читайте також:

Біженці з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного у "зоні ризику"? Банки "зіллють" інформацію про рахунки клієнтів

Компенсація за знищене житло: Хто з ВПО Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного отримає гроші в першу чергу?

Дали задню? Чи заборонять дітям-ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного вчитися дистанційно

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк