24.07.2024, 10:52

На Луганщині окупанти обіцяють списати частину комунальних платежів: кому зроблять перерахунок

Иллюстративное фото / Открытый источник

Жителям окупованої Луганщини пообіцяли списати частину платежів за "комуналку". Проте перерахунок зроблять не всім. Комусь доведеться попрощатися з переплаченими грошима, а комусь заплатити накопичені борги.

На черговому засіданні т.зв. "уряд ЛНР" прийняв постанову, якою передбачається списання частини комунальних платежів мешканцям прифронтових територій. Проте раділи люди недовго. Виявилося, що спишуть частину платежів лише населенню, яке мешкає на "безоплатних територіях" й лише за певний період, повідомляє Час Пік.

"Минулого року тисячі жителів так званої "ЛНР" отримали платіжки з понаднормовими нарахуваннями за користування електроенергією та природнім газом. Загарбники не врахували навіть пільги, обіцяні для деяких населених пунктів поблизу лінії фронту. Дехто сплатив ці суми, дехто – ні. В обох випадках нарахування за понад сім місяців року не анулюють. Таке рішення нещодавно ухвалене "урядом ЛНР". Гроші залишаться у постачальника у якості оплати за користування послугами у майбутньому. Тарифи з 1 липня на окупованій Луганщині вже підняли", - повідомили у Луганській ОВА.

Обіцянки "визволителів" списати всі борги, взяти до уваги всі пільги при нарахуванні платежів за "комуналку" - залишилися порожнім звуком. Натомість люди почали отримувати платіжки з величезними рахунками. Більше того, з 1 липня 2024 року в "ЛНР" провели планову індексацію тарифів на комунальні послуги. З 1 липня зростання становитиме:

  • електроенергія – на 16,7%
  • послуги теплопостачання – на 8,1%;
  • холодне водопостачання – на 9,0%;
  • водовідведення – на 6,0%;
  • послуги у сфері поводження з ТКО – на 4,7%.

Більшість мешканців "ЛНР" вважають, що їхні зарплати не дозволяють платити комуналку за загальноросійськими розцінками. Але хто їх питатиме!

22 липня інформаційні ресурси, підконтрольні окупантам, повідомили, що на черговому засіданні т.зв. "уряду ЛНР" прийнято постанову, якою передбачається списання частини комунальних платежів мешканцям прифронтових територій. Кому спишуть частину платежів, за які послуги, за який період та що робити боржникам і тим, хто сильно переплатив – читайте у нашому матеріалі.

Читайте також: Хроніка звільнення "трикутника", або Як звільняли Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне 10 років тому

Читайте ще: "Віджатий трикутник": Що робити мешканцям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного, якщо їхні квартири захопили окупанти

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк