24.07.2024, 11:50

У мережі з'явилося свіже відео з окупованого Новодружеська на Луганщині

Новодружеск в Луганской области

Місто Новодружеськ на Луганщині знаходиться поряд з Лисичанськом, проте мешкає населення цих міст немов у різних світах. Життя у Новодружеську ніби завмерло.

У мережі з'явилося коротеньке відео, зняте в окупованому Новодружеську на Луганщині, повідомляє Час Пік.

Навіть короткого відео достатньо, щоб зрозуміти, що відбувається в окупованому місті. На кадрах - поранений обстрілами житловий будинок. Жодних ремонтно-відновлювальних робіт не ведеться, більше того - біля будинку не прибрали навіть сміття, що з'явилося після обстрілу будинку.

Мешканці "звільненого" Новодружеська, як і сусіднього Привілля, вже понад два роки виживають без світла та води. У цих містах є лише газ, та й то не всюди. Воду у "міста-привиди" доставляють на тракторі, не дотримуючись якогось графіка, при цьому вода - дуже низької якості.

Відновлювати Привілля та Новодружеськ окупанти навіть не збираються. Поки всю увагу вони приділяють Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному.

Сьогодні Новодружеськ та Привілля, наче "міста-привиди". Безлюдні вулиці, жодних будівельних робіт, постійні "прильоти". За словами місцевих жителів, без особливої ​​потреби у ці міста мало хто їздить, оскільки українські дрони патрулюють територію та дороги...

У публікації використано відео з Telegram-канала "]]>Трикутник]]>".

Нагадаємо, 22 липня інформаційні ресурси, підконтрольні окупантам, повідомили, що на черговому засіданні т.зв. "уряду ЛНР" прийнято постанову, якою передбачається списання частини комунальних платежів мешканцям прифронтових територій. Серед них є й жителі Привілля та Новодружеська. Кому спишуть частину платежів, за які послуги, за який період та що робити боржникам й тим, хто сильно переплатив – читайте у нашому матеріалі.

Читайте також: Хроніка звільнення "трикутника", або Як звільняли Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне 10 років тому

Читайте ще: "Віджатий трикутник": Що робити мешканцям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного, якщо їхні квартири захопили окупанти

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк