28.07.2024, 18:27

На окупованій Луганщині зростає кількість конфліктів між місцевими жителями та представниками етносу з РФ

Лисичанск, 2022г. / Архивное фото

На тимчасово окупованій території України фіксуються часті конфлікти між місцевими мешканцями та приїжджими громадянами РФ етнічної зовнішності.

Як зазначає ]]>Східна Правозахисна група]]>, за період окупації територій України після 2022 року на захоплених територіях з'явилася велика кількість громадян РФ з числа представників етносу (чеченці, дагестанці, таджики тощо). Окрім цього, окупанти завезли мігрантів для виконання робіт, передає Час Пік.

"У період 2023-2024 років, це відбилося на криміногенній обстановці на окупованих територіях. Представники етносу та мігранти стали вчиняти злочини проти місцевих жителів - грабежі, зґвалтування, насильство", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають правозахисники, таких випадків в окупації фіксується велика кількість й кількість злочинів тільки зростає, зокрема, й на Луганщині.

Правозахисники розповіли про кілька таких інцидентів:

  • в окупованому Луганську (2024 рік) двоє представників із Середньої Азії завдали трьох ножових поранень місцевому жителю (конфлікт стався через те, що місцевий житель зробив зауваження з приводу грубого спілкування в магазині з продавчинею);
  • в окупованому Антрациті (2024 рік) представники кавказької національності здійснили спробу рекета місцевого підприємця, внаслідок чого підприємцю було завдано тілесних ушкоджень;
  • на окупованій Луганщині відбулася перестрілка між окупаційною поліцією та представниками кавказької національності, які відмовилися виконувати вимогу комендантської години.

Судячи з того, що відбувається на ТОТ, "понаїхавші" легко вступають у конфлікти не лише з цивільними жителями, а і з силовиками. А якщо звернути увагу на те, як активно заповнюється захоплений регіон "понаїхавшими" з РФ, стає зрозуміло, що на покращення криміногенної обстановки можна не сподіватися...

Читайте також:

Хроніка звільнення "трикутника", або Як звільняли Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне 10 років тому

"Віджатий трикутник": Що робити мешканцям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного, якщо їхні квартири захопили окупанти

Жителям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного спишуть частину платежів за світло та газ? Хто потрапив до категорії "щасливчиків"?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк