30.07.2024, 11:55

Лісові пожежі знову наближаються до Сєвєродонецька: супутникові знімки

лесные пожары на Луганщине

На території окупованої Луганщини продовжуються лісові пожежі. Знімки NASA підтверджують, що лісові пожежі наблизилися до околиць Сєвєродонецька.

Лісові пожежі на окупованій Луганщині тривають вже кілька місяців. Інформаційні ресурси, підконтрольні окупантам, рапортують про ліквідацію вогню, але пожежі тривають, повідомляє Час Пік.

Telegram-канал "]]>Наслідки війни в ​​Сєвєродонецьку]]>" повідомляє, що 29 липня супутник НАСА зафіксував пожежі на північ від Сєвєродонецька.

"Найбільша пожежа зараз вирує між Кудряшівкою і Боровеньками.

Декілька невеликих пожеж тривають між Кудряшівкою і Щедрищевим.

З'явилась пожежа на північних околицях Боровеньок", - йдеться у повідомленні.

Зважаючи на все, окупаційній владі не вдається впоратися з лісовими пожежами. Постійні "прильоти" та спекотна суха погода лише посилюють ситуацію...

Лесные пожары приближаются к Северодонецку

Тим часом Державна екологічна інспекція Луганської області повідомляє, що в липні 2024 року внаслідок масштабних лісових пожеж двох лісових масивів площею понад 4,5 тис. га та понад 870 га на території Сєвєродонецького району Луганської області, до атмосферного повітря потрапило понад 3,6 мільйонів тон забруднюючих речовин, у зв’язку з чим шкода завдана довкіллю області складає понад 36,5 мільярдів гривень.

За даними Центру національного спротиву, ліси, які не знищили обстріли та пожежі, почали масово вирубувати та вивозити за кордон.

Читайте також:

"Віджатий трикутник": Що робити мешканцям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного, якщо їхні квартири захопили окупанти

Компенсація за знищене житло: Хто з ВПО Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного отримає гроші в першу чергу?

Жителям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного спишуть частину платежів за світло та газ? Хто потрапив до категорії "щасливчиків"?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк