30.07.2024, 09:50

На Донбасі окупанти масово вирубують ліси - ЦНС

На ТОТ Украины массово вырубают леса

На тимчасово окупованому Донбасі російські загарбники у співпраці з місцевими колаборантами почали масово вирубувати ліси. Все, що не знищено обстрілами та пожежами, росіяни намагаються вкрасти та вивезти.

На Донбасі окупанти у співпраці з місцевими колаборантами масово вирубують ліси. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Час Пік.

"Політика російського окупанта – знищити усе живе усюди, куди ступає його нога. Стосується це як мирного населення так і екології.

На тимчасово окупованій Донеччині ворог у співпраці із місцевими колаборантами почав масово вирубувати ліси. У подальшому деревину продають і відправляють залізницею та морем за кордон.

Усе це відбувається на фоні тотального забруднення окупованого регіону України", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні ЦНС.

Масштабні лісові пожежі, знищення лісів, забруднення водойм та повітря - в результаті збройної агресії РФ Луганщина перетворюється на зону "екологічної катастрофи".

За ]]>даними ]]>Державної екологічної інспекції Луганської області, в липні 2024 року внаслідок масштабних лісових пожеж двох лісових масивів площею понад 4,5 тис. га та понад 870 га на території Сєвєродонецького району Луганської області, до атмосферного повітря потрапило понад 3,6 мільйонів тон забруднюючих речовин, у зв’язку з чим шкода завдана довкіллю області складає понад 36,5 мільярдів гривень.

Крім того, окупанти продовжують завдавати непоправної шкоди основній водній артерії області - річці Сіверський Донець. За даними Державної екологічної інспекції Луганської області, з початку повномасштабного вторгнення РФ збитки, заподіяні річці Сіверський Донець становили 1 927 946 183 гривень.

"Руський мир" знищує все живе... На відновлення лісів підуть сотні років...

Читайте також:

"Віджатий трикутник": Що робити мешканцям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного, якщо їхні квартири захопили окупанти

Компенсація за знищене житло: Хто з ВПО Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного отримає гроші в першу чергу?

Жителям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного спишуть частину платежів за світло та газ? Хто потрапив до категорії "щасливчиків"?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк