03.08.2024, 19:27

ЗСУ потопили підводний човен "Ростов-на-Дону" та вдарили по С-400 росіян у Криму, - Генштаб

подлодка

Сили оборони України завдали ударів по підводному човну та зенітному ракетному комплексу С-400 росіян у тимчасово окупованому Криму.

Про результати ]]>повідомив]]> Генеральний штаб ЗСУ у Telegram, передає Час Пік.

Генштаб підтвердив інформацію про те, що у п'ятницю, 2 серпня, підрозділами ракетних військ у взаємодії з підрозділами ВМС було істотно пошкоджено 4 пускові установки ЗРК "Тріумф", розташовані в Криму.

"Також у порту Севастополя успішно вражений підводний човен Чорноморського флоту РФ "Ростов-на-Дону". Внаслідок влучення човен затонув на місці", - йдеться в повідомленні.

У Генштабі зазначили, що підводний човен "Ростов-на-Дону" (за класифікацією НАТО - клас Kilo) був одним з чотирьох підводних човнів класу "Kilo", здатних застосовувати ракети "Калібр". "Ростов-на-Дону" було введено в експлуатацію 26 грудня 2014 року. 13 вересня 2023 року внаслідок української ракетної атаки судно зазнало суттєвих пошкоджень. Надалі проводився його ремонт та відбувалися випробування в акваторії Севастопольської гавані. Вартість підводного човна оцінюється у 300 мільйонів доларів.

"Знищення "Ростов-на-Дону" в чергове доводить, що для російського флоту немає безпечного місця в українських територіальних водах Чорного моря", - додали в Генштабі.

Читайте також: Комусь із Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного пощастить? Житлом збираються забезпечити кілька тисяч ВПО

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: