05.08.2024, 09:53

На окупованій Луганщині відсутнє будь-яке залізничне сполучення з РФ - ЛОВА

Иллюстративное фото / Открытый источник

На окупованій території Луганщини відсутнє будь-яке залізничне сполучення з РФ. Не готові курсувати поїзди навіть до міст, "звільнених" 10 років тому.

За 10 років окупанти у т.зв. "ЛНР" сильно зруйнували та пограбували залізничну інфраструктуру. Тепер там відсутнє будь-яке залізничне сполучення з зовнішнім світом, повідомляє Час Пік.

З приходом "руського миру" на Донбас у 2014 році жителі ОРДЛО забули, що таке поїздки на поїздах. Там, де раніше за добу проносилися десятки пасажирських поїздів, тепер мляво бігає один "міжрегіональний потяг" "Дебальцеве - Луганськ".

"У так званій "ЛНР" відсутнє будь-яке залізничне сполучення з Росією. Не готові курсувати з РФ поїзди навіть до міст, окупованих 10 років тому. Окупаційна влада посилається на відсутність дозволів від ФСБ, хоча її сусіди з "ДНР", де більш небезпечно, можуть похизуватися більш гарними новинами. Кажуть, ніби технічно все готово, та водночас за наступні пів року збираються відремонтувати близько півтора десятків кілометрів колії", - ]]>повідомляє ]]>ЛОВА.

Тим часом російська пропаганда продовжує невпинно стверджувати, що "звільнені" території "ось-ось почнуть успішно розвиватися і самі себе забезпечувати", людям обіцяють нові підприємства та робочі місця.

Ще окупанти заявили про намір запустити поїзд "Луганськ-Москва", хоча за 10 років окупації змогли пустити лише один поїзд між "ЛНР" та "ДНР". Влада "ЛНР" заявила, що залізничний маршрут "Луганськ-Москва" є одним з перспективних до відкриття після завершення бойових дій.

Нагадаємо, у травні 2023 року уряд РФ оголосив про створення підприємства "Залізниці Новоросії", яке об'єднає залізниці "ЛНР", "ДНР", Запорізької та Херсонської областей. План заходів розраховано на 2023-2025 рр., першочерговим об'єктом відновлення намітили вокзальний комплекс Маріуполя.

Коли в окупантів дійдуть руки до міст т.зв. "ЛНР" - невідомо...

А тим часом, у "ЛНР" 4 серпня вітали працівників залізниці, які в першу неділю серпня відзначають своє професійне свято. А в Луганську напередодні свята на території Луганської філії "Залізниць Новоросії" відкрили пам'ятник воїнам-залізничникам, які "загинули під час звільнення Донбасу". Самі "могилізували", самі вшановують...

Читайте також: "Не позбавляйте нас віри": Як одне рішення чиновників може перевернути життя переселенців з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

Читайте ще: Безкоштовне перевезення речей: як переселенцям з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного подати заявку на послугу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк