09.08.2024, 11:27

На окупованій Луганщині немає офіційно дозволених місць для купання

Оккупированная Луганщина

На території окупованої Луганщини немає офіційно дозволених місць для купання. Водойми засмічені, за якістю води ніхто не стежить, до облаштування пляжів та зон відпочинку у влади руки не доходять.

На окупованій Луганщині триває купальний сезон. Люди в спеку намагаються виїхати з міста на відпочинок до водойм. Але у т.зв. "МНС РФ з ЛНР" попереджають, що в "республіці" немає офіційно дозволених місць для купання, повідомляє Час Пік.

Люди на свій страх і ризик відпочивають на необлаштованих пляжах та плавають у воді, якість якої давно ніхто не перевіряє.

Тим часом ]]>Державна екологічна інспекція ]]>в Луганській області зазначає, що російські окупанти перетворили територію Луганщини на зону екологічної катастрофи. Загалом з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України Інспекцією розраховано збитки завдані навколишньому середовищу за 92 фактами на загальну суму понад 516 млрд гривень серед яких:

  • засмічення земель,
  • масштабні лісові пожежі,
  • забруднення атмосферного повітря внаслідок пожеж,
  • забруднення атмосферного повітря внаслідок розгерметизації об'єктів газотранспортної системи (горіння природного газу),
  • засмічення водних об'єктів тощо.

Зокрема, росіяни завдали екологічної шкоди Сіверському Дінцю на суму 1,9 млрд гривень. У воду потрапили частини зруйнованих мостових переправ, паливо, останки, металобрухт, на який перетворилася знищена військова техніка тощо.

"Загалом з початку повномасштабного вторгнення росії Інспекцією розраховано збитки, завдані водним об’єктам Луганської області, на суму 4 195 387 242 грн. До водних об’єктів Луганської області потрапило 15450 тонн уламків мостів та інших переправ", - ]]>повідомляє ]]>обласна Державна екологічна інспекція.

А у Сєвєродонецьку, наприклад, за два роки окупації зникло два озера – Чисте та Паркове.

Читайте також: "Не позбавляйте нас віри": Як одне рішення чиновників може перевернути життя переселенців з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

Читайте ще: Безкоштовне перевезення речей: як переселенцям з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного подати заявку на послугу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк