17.08.2024, 22:20

У Сумській області запроваджують систему перепусток для допуску до прикордонних районів

сумская область

У Сумській області влада запроваджує систему перепусток для доступу на прикордонні території. Нововведення діятиме через те, що деякі мешканці намагаються повернутися додому після евакуації.

Про це заявив керівник Сумської МВА Олексій Дрозденко в ефірі національного телемарафону, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

За словами Дрозденка, деякі мешканці намагаються повертатися до рідних будинків після попередньої евакуації. Місцева влада радить людям не наражати себе на небезпеку.

"Ми всіляко відмовляємо від таких ідей. Крім того, вже на обласному рівні, ми розгортаємо цілу систему перепусток для тих, хто там проживає, у кого там є родичі або схожі обставини. Тому там не абсолютно жорстке блокування, хоча ми радимо не наражатись на небезпеку", - наголосив Дрозденко.

Як повідомлялося раніше, в Сумській області запровадили обмеження на допуск до 20-кілометрової зони вздовж кордону. Через проникнення диверсійних груп противника та активізацію бойових дій, потрапити на цю територію можуть лише ті, хто там зареєстрований.

Читайте також: Відмова від уцілілого житла в окупації чи відмова від компенсації? Перед яким вибором можуть поставити переселенців та на що готові погодитися ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: