26.08.2024, 08:38

День шахтаря в Кремінній: у мережі показали фото з окупованого міста

Віктор Білий | Всі новини автора

В окупованій Кремінній Луганській області відбулося святкування Дня шахтаря, організоване так званою "адміністрацією" міста.

Судячи з фотографій, поширених у пропагандистських джерелах, захід був скромним та небагатолюдним, передає Час Пік.

На знімках видно невелику групу місцевих шахтарів, близько 10 людей, які зібралися біля меморіалу. Люди, переважно похилого віку, стоять в очікуванні поздоровлень. На одному з фото, ймовірно, представник "адміністрації", виступає перед присутніми. На іншому знімку видно, як учасники покладають квіти на пам'ятник.

 

Проте за кадром залишається складна економічна ситуація у вугільній галузі регіону. За інформацією з відкритих джерел, багато шахтарів не отримували зарплату вже п'ятий місяць поспіль. Заборгованість із зарплати за квітень-липень склала понад мільярд рублів.

Попри обіцянки окупаційної влади погасити борги до свята, станом на 25 серпня підтверджень виплат не надходило. Це ставить під сумнів щирість заяв про те, що "найболючіший етап реформи вугільної галузі пройдено".

Таким чином, святкування Дня шахтаря у Кремінній виглядає радше формальним заходом, який не відображає реальних проблем гірників на окупованих територіях.

Читайте також: В окупованій Кремінній повідомили про вибухи та активність ворожої авіації

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк