05.09.2024, 10:55

Росія розбудовуватиме концентраційні табори на ТОТ - ЦНС

Россия будет строить концентрационные лагеря на ВОТ - ЦНС

В окупаційні адміністрації спустилися перші усні вказівки щодо реалізації об'єктів "спеціального інфраструктурного проєкту". Саме так росіяни завуалювали створення та розбудову концентраційних таборів для нелояльного населення.

Як повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, про це стало відомо українському підпіллю, передає Час Пік.

"У липні-серпні 2024 року, під керівництвом заступника глави уряду РФ Марата Хуснулліна, робоча група завершила перший етап напрацювання пропозицій, щодо будівництва нових та реконструкції існуючих "центрів тимчасового утримання іноземних громадян та осіб без громадянства" на ТОТ України.

Дані центри були створені з початком повномасштабного вторгнення на ТОТ Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Спершу росіяни поміщали туди людей, які не пройшли "фільтраційні заходи". 

Опісля проведення ряду псевдовиборчих процесів їх перейменували та стали використовувати для "перевиховання" осіб, що не бажають отримувати російський паспорт", - повідомляє ЦНС.

Нагадаємо, Кремль визначив крайній термін отримання російських паспортів – 31 грудня 2024 року. Після цієї дати буде посилено тиск на українців, які проживають на окупованих територіях й не одержали паспорт РФ. Як зазначає ЦНС, саме таких громадян поміщатимуть у зазначені центри шляхом адміністративного затримання поліцією та рішенням місцевих судів.

"Офіційно окупанти заявляють, що стосовно нелояльних до Кремля громадян вони застосують процедуру "адміністративного видворення" (депортації) за межі ТОТ. Проте окупанти заблокували єдиний у регіоні гуманітарний коридор через КПП "Василівка" ще в грудні 2022 року. А зафіксовані на камеру інсценізації "видворення" виявилися виключно матеріалами з пропагандистською метою. 

За інформацією від українського підпілля людей після таких сюжетів знову поміщали ці так звані "центри тимчасового утримання іноземних громадян та осіб без громадянства" де їх піддають трудовій експлуатації", - повідомляє ЦНС.

Крім того, стало відомо, що інформацію про чоловіків з т.зв. "ЛНР", які воювали за "руський мир" раніше, але залишилися живими і вирішили повернутися до "мирного" життя, включили в нову російську базу розшуку "СОЧ". Їх затримують та силоміць повертають на фронт.

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте ще: В школу як на свято? Які "сюрпризи" чекають на школярів Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного у новому навчальному році?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк