14.09.2024, 10:16

Новодружеськ, Привілля, Гірське будуть ліквідовані? До чого призводять дії окупантів на Луганщині

Новодружеск / Фото: оккупационная администрация Лисичанска

На Луганщині нові інвестори прискорюють процес занепаду вугледобувної промисловості регіону. Більшість шахт закрито та розграбовано. Дії окупантів призведуть до того, що на Луганщині зникнуть не лише шахти, а й міста-супутники.

На окупованій Луганщині підприємства вугледобувної промисловості реанімувати окупанти не збираються. І дії окупантів це підтверджують. Про це повідомляють правозахисник Павло Лисянський та Центр національного спротиву, передає Час Пік.

"Чи не щодня окупаційна влада Луганщини та Донеччини розповідає казки про розвиток шахт та інвестиційний ажіотаж довкола вугледобувної промисловості регіону. Втім, практика показує інше. Інвестори лише прискорюють процес занепаду галузі.

І якщо вирізання обладнання ще можна тимчасово приховати за ширмою буцімто очікуваної реконструкції, то демонтаж систем живлення, трансформаторів та відключення високовольтних ліній, що постачають електрику на шахти, говорить про зворотне. Такі процеси відбуваються у Новодружеську, Привіллі, Гірському тимчасово окупованої Луганщини", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні ЦНС.

Як зазначив правозахисник Павло Лисянський, такі дії підтверджують, що окупанти не реанімуватимуть підприємства. А це означає, що міста супутники, які були біля цих шахт, також будуть ліквідовані.

Павел Лисянский / Facebook

Нагадаємо, у Новодружеську та Привіллі, які знаходяться поблизу Лисичанська, вже понад 2,5 років немає світла та води. І якщо "звільнені" Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне хоч якось відновлюють, то Новодружеськ та Привілля навіть не вносять у плани...

Тим часом, росіяни заявляють про плани провести модернізацію на шахтах та створити тисячі нових робочих місць. Старі казки про головне...

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте також: Переселенці можуть отримати грошову допомогу від міжнародної гуманітарної організації NRC: як оформити заявку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк