16.02.2025, 12:17

Лисичанськ на подачках: як окупанти створили проблему і тепер "героїчно" її вирішують

Віра Висоцька | Всі новини автора
Лисичанськ

У соцмережах з’явився репортаж російських ЗМІ, в якому кухарі-волонтери готують їжу для мешканців Лисичанська.

Окупаційна влада подає це як "гуманітарну допомогу", однак реальність виглядає інакше: раніше, до приходу російських військ, людям не потрібна була "польова кухня" — у них було все необхідне для нормального життя, передає Час Пік.

Тепер же, після так званого "звільнення", мешканцям доводиться харчуватися кашею з тушонкою, а для різноманіття кухарі змішують гречку з пшоном. За три роки волонтери з Татарстану приготували для жителів Лисичанська 4 мільйони порцій їжі в межах проєкту "Польова кухня". Його ініціатором став російський підприємець Рустам Гатін, а підтримку надали уряд Татарстану, мер Набережних Челнів Наїль Магдеєв і віцепрем'єр республіки Фаніль Агліуллін.

 Але чи можна назвати турботою ситуацію, коли люди, які раніше жили без гуманітарної подачки, тепер змушені залежати від польової кухні?

Російська пропаганда намагається створити ілюзію "порятунку", однак кадри зі зруйнованого Лисичанська та інших окупованих міст та черги за їжею говорять самі за себе.

Читайте також: 

"Закусочні": Що окупанти пропонують мешканцям Сіверськодонецька замість знищених ресторанів "Сіль", "FORREST", "Salvador Dali", "Едем"

Черги за їжею у Сіверськодонецьку: волонтери продовжують годувати людей після 2,5 року окупації

Житло під загрозою: у Лисичанську чужі квартири стають притулками для "робітників"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк