31.07.2020, 07:36

Катастрофа літака МАУ: Іран згоден виплатити компенсацію за збитий Boeing 737

Катастрофа самолета МАУ

У Києві відбулися переговори представників Афганістану, Британії, Канади, Швеції та України за участю іранської делегації щодо катастрофи літака МАУ поблизу Тегерана. Сторони обговорювали питання компенсації сім'ям жертв збитого рейсу PS752 Міжнародних авіаліній України.

В ході зустрічі, яка відбулася 30 липня, члени Координаційної групи закликали Іран здійснити повну компенсацію за знищення українського літака і провести повне, прозоре та незалежне розслідування трагедії у відповідності до міжнародних стандартів, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу МЗС України.

"У тому числі забезпечити притягнення винних до відповідальності та встановлення справедливості для сімей постраждалих від цієї жахливої ​​трагедії", - йдеться в заяві Координаційної групи.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пообіцяв, що український МЗС докладе всіх зусиль, щоб компенсації були максимальними.

"Ми довго домагалися початку переговорного процесу, і я вітаю те, що справа нарешті зрушила з місця. Процес не буде легким, але ми працюємо на результат, а це - досягнення справедливості ...

Це дозволить хоч трохи полегшити біль і горе рідних, в якому вони живуть уже понад півроку. Ми доб'ємося справедливості, скільки б часу і зусиль це не коштувало ... ", - сказав Кулеба.

Влада Ірану погодилася виплатити компенсацію за збитий літак МАУ. Відносно виплат сім'ям загиблих громадян України переговори тривають.

"Іран погодився виплатити компенсацію за літак, але це займає багато часу і має різні технічні і юридичні аспекти. Багато пасажирів цього літака були нашими співвітчизниками, але на борту перебували також громадяни України, і переговори з цього питання тривають", - заявив офіційний представник МЗС Ірану Аббас Мусаві.

Разом з тим, він підкреслив, що збивання літака було "ненавмисним" і додав, що Тегеран несе відповідальність за те, що трапилося.

Сторони обговорили підготовку та організацію наступних раундів переговорів щодо катастрофи літака МАУ.

Нагадаємо, пасажирський літак Boeing 737, що належав авіакомпанії МАУ, був збитий в ніч з 7 на 8 січня 2020 над столицею Ірану Тегераном. На борту знаходилося 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Всі люди загинули, серед них - 11 громадян України.

Читайте по темі: У Франції розшифрували дані бортовий самописець збитого в Ірані літака МАУ

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>