12.08.2020, 07:31

По всій Білорусі люди третій день виходять на мітинги проти режиму Лукашенка

Беларусь, акции протеста

Пройшла третя ніч протестів у Білорусі. Цього разу масштабні зіткнення відбулися і в Бресті. Зіткнення в Мінську тривали до третьої години ранку.

Напередодні ввечері на вулиці Мінська та інших білоруських міст традиційно вийшли тисячі людей. Проти них виступили бійці ОМОН та інших силових підрозділів країни, повідомляє Час Пік з посиланням на білоруські ЗМІ.

Станом на 3.00 ночі 12 серпня заворушення стихли і люди розійшлися. Частини ОМОН та внутрішніх військ покинули вулиці столиці.

Вранці з вулиць зняли оточення та відновили рух транспорту по основним дорогам.

У вівторок через блокування центру Мінська всі акції протесту перемістилися в спальні райони.

Силовики обшукували двори та під'їзди будинків, зупиняли проїжджаючі машини та затримували всіх, у кого на руці помічали білий браслет - символ протесту в ці дні.

Серед постраждалих опинилися люди, які не брали участі в акціях протесту, а просто "потрапили під руку" силовикам.

Як повідомляє Telegram канал NEXTA live, в Мінську силовики зупиняли автомобілі, витягували з них водіїв та били ногами.

У Гродно, де також проходять протести, броньований автомобіль силовиків в'їхав в легковий автомобіль. У ДТП серйозно постраждала 5-річна дівчинка, її разом з мамою доставили в лікарню.

Як повідомляє "Наша Нива", за словами постраждалих, силовики не сигналили перед зіткненням. Силовики, зі свого боку, звинуватили в інциденті водія авто.

Офіційні дані про кількість затриманих та потерпілих немає. У Мінську як і раніше не працював мобільний інтернет.

У Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів. У ЦВК республіки заявили про перемогу чинного президента Олександра Лукашенка.

На тлі масштабних протестів в МЗС Білорусі заявили про готовність до діалогу з іноземними партнерами.

Читайте також: Протистояння: У Білорусі масові акції протесту жорстко придушуються силовиками

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>