14.10.2020, 21:02

У США створили робота, який може замінити кухарів у ресторанах

Ольга Романец | Всі новини автора
робот

Робототехнічна компанія Miso Robotics почала продаж робота Flippy, який здатний готувати 19 страв і призначений замінити кухарів в закладах швидкого харчування. Ціна робота - 30 тисяч доларів.

Про це повідомляє інформагентство ZDNET, передає Час Пік.

"Ми із захопленням анонсуємо вихід на глобальний ринок робота Flippy. Він надходить у продаж в розпал пандемії і підтримує приготування 19 різних страв, включаючи картоплю фрі і бургери, як з натурального, так і зі штучного м'яса Impossible Burger", - розповів виконавчий директор компанії Miso Robotics Майк Белл.

У компанії розповіли, що вперше робота презентували в січні 2020 року, але тоді особливої уваги інновація не привернула. Зате тепер, у розпал пандемії, заклади харчування шукають можливості зменшити контакти між людьми, і заміна кухарів на робота стала привабливою перспективою

Flippy здатний посмажити 150 котлет для бургерів на годину, а 19 заявлених страв, які він вміє готувати, включають стандартний фастфуд-меню, зокрема, картопля фрі і "веганське" меню.

Ціна робота - 30 тисяч доларів. Крім установки маніпулятора на кухні, власникам ресторанів доведеться щорічно платити 1,5 тисячі доларів оренди за програмне забезпечення.

Читайте також: Як швидко схуднути: фахівці розкрили ефективну дієту

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк