10.11.2020, 09:08

Протести в Єревані: опозиція вимагає скасування перемир'я у Карабасі та відставки Пашиняна

Протесты в Ереване

Після підписання лідерами Вірменії, Азербайджану та Росії документу про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі, в Єревані почалися масові заворушення. Опозиція вимагає відставки Пашиняна.

У Єревані десятки протестувальників увірвалися в будівлю уряду Вірменії і почали розбивати там меблі та техніку, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Протестувальники без опору правоохоронців увірвалися до зали засідань Національних зборів Вірменії. Як повідомляють місцеві ЗМІ, вони зламали двері, побили вікна та зірвали табличку з кабінету прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна.

Обурений натовп побив спікера Арарата Мірзояна. На даний момент він знаходиться в лікарні. Протестувальники вимагають зустрічі з начальником Генерального штабу Збройних сил Вірменії Оніком Гаспаряном.

У той же час опозиційні фракції намагаються скликати позачергове засідання парламенту Вірменії та скасувати рішення про перемир'я. Також опозиція має намір відправити у відставку прем'єра Нікола Пашиняна.

"Ми намагаємося скликати позачергове засідання парламенту, але кількість опозиційних депутатів для цього недостатньо. Необхідна участь також щонайменше 25 депутатів з правлячої фракції. Для цього вони повинні бути впевнені у своїй безпеці, щоб прийти в парламент", - сказала депутат опозиційної фракції "Процвітаюча Вірменія" Наїра Зограбян.

Поліція не застосовувала силу та намагалася заспокоїти мітингувальників.

Відповідальність за військову поразку Вірменії в Нагонором Карабасі лежить на прем'єр-міністрі Республіки Ніколі Пашиняні та очолюваному ним уряді. Про це йдеться в заяві, підписаній 17 опозиційними партіями Вірменії.

Опозиція зажадала невідкладного створення нового виконавчого органу, здатного зробити прорив в ситуації та вирішити військово-політичні проблеми.

Нагадаємо, Вірменія, Азербайджан та Росія підписали заяву про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі. Росія відправила у Нагірний Карабах миротворчий контингент.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк