01.12.2020, 07:47

Туреччина посилила карантин через ситуацію з COVID-19

Турция, коронавирус

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про посилення в країні карантину через ситуацію з коронавірусом. Нові карантинні обмеження починають діяти з 1 грудня.

У Туреччині по буднях по всій країні починає діяти комендантська година, а на вихідних вводять повну заборону виходу на вулицю, повідомляє Час Пік.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган за підсумками засідання з урядом 30 листопада оголосив про посилення обмежувальних заходів для боротьби з поширенням COVID-19. Текстову версію заяви російською мовою опублікувано Anadolu.

Нові заходи включають комендантську годину по всій території країни по буднях - з 21:00 до 5:00. Комендантська година не поширюватиметься на співробітників продуктових магазинів та закладів, що надають послуги доставки.

У вихідні дні заборона на вихід з дому буде починатися з 21:00 п'ятниці та триватиме до 05:00 понеділка.

Ринки, продуктові магазини, м'ясні крамниці та овочеві магазини зможуть надавати послуги з доставки додому і у вихідні. Ресторанам дозволено працювати тільки на доставку.

Для відвідування торгових центрів потрібно буде оформляти спеціальний пропуск.

Весілля та похорон будуть дозволені за участю не більше 30 осіб.

Припиняється робота дитячих садків та ясел.

Будуть встановлені обмеження на користування громадським транспортом. Ердоган заявив, що в рамках посилення карантину молодим людям до 20 років та літнім людям старше 65 років заборонено користуватися громадським транспортом.

Нагадаємо, з 20 листопада Туреччина ввела нові протикоронавірусні заходи, що включають часткову комендантську годину у вихідні.

У Туреччині, станом на 30 листопада, на коронавірус заразилося майже 638,8 тис. осіб (31 219 - за останню добу), померло - 13,7 тис.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк