01.12.2020, 10:36

Хорватія посилює правила перетину кордону для іноземних громадян

Хорватия ужесточает правила пересечения границы для иностранных граждан

Штаб цивільного захисту Республіки Хорватія прийняв рішення про тимчасову заборону та обмеження перетину кордону Республіки Хорватія. Нові правила діятимуть з 1 по 15 грудня 2020 року.

Хорватія посилює правила перетину кордону для іноземних громадян. Заборона стосується, в тому числі, і громадян України. Про це повідомляє посольство України в Хорватії, передає Час Пік.

Заборона не поширюватиметься на громадян України, які мають чинну посвідку на проживання в країнах Євросоюзу і прибувають до Хорватії з країн ЄС, що знаходяться в "зеленому" карантинному списку ЄС, не мають ознак хвороби та не були в тісному контакті з хворою людиною.

Також до Хорватії зможуть потрапити українці з посвідкою на проживання, які подорожують транзитом. Однак, вони повинні довести, що не затримувалися в інших країнах ЄС, через які також рухалися транзитом.

У виняткових випадках в Хорватію будуть пропускати такі категорії громадян, які постійно проживають в Україні: медпрацівники, працівники по догляду за престарілими, прикордонники, працівники транспортної галузі, дипломати, співробітники міжнародних організацій, військові, працівники поліції, працівники в гуманітарній сфері та особи цивільного захисту при виконанні своїх службових обов'язків, особи, які подорожують транзитом або з метою навчання, моряки, особи, які подорожують по невідкладним особистим або сімейним обставинам, діловим причин, які мають інші економічні інтереси.

Іншим громадянам України, які направляються з країн ЄС, буде дозволено в'їзд до Хорватії при пред'явленні негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус, який зроблено не раніше ніж за 48 годин до того, або з обов'язковим проходженням самоізоляції до здачі відповідного ПЛР-тесту в Хорватії та отримання негативного результату.

Нагадаємо, Туреччина посилила карантин через ситуацію з COVID-19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк