03.12.2020, 08:25

У Франції від коронавірусу помер екс-президент Валері Жискар д'Естен

Валери Жискар д'Эстен

Колишній президент Франції Валері Жискар д'еЕстен помер на 95 році життя. Його смерть стала наслідком COVID-19.

Колишній президент Франції помер увечері 2 грудня. Як пишуть ЗМІ, посилаючись на родичів екс-президента, причиною смерті став коронавірус, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

France-Presse пише, що Валері Жискар д'Естен помер у своєму маєтку в Департаменті Луар і Шер (департамент на заході Франції).

"Колишній президент Валері Жискар д'Естен помер сьогодні ввечері "в результаті Covid", і його похорони пройдуть "в найсуворішій самоті", йдеться в заяві його сім'ї", - написано в Twitter агентства.

умер экс-президент Валери Жискар д'Эстен

До смерті призвели ускладнення, викликані коронавірусом. Восени він двічі потрапляв до лікарні через легеневу інфекцію та серцеву недостатність.

Довідка: Валері Рене Марі Жорж Жискар д'Естен - французький державний та політичний діяч, президент Французької Республіки у 1974-1981 роках. Його називають одним з найавторитетніших французьких політиків.

Під час президентства д'Естена в країні скасували цензуру у кіно, легалізували аборти, спростилася процедура розлучення, виборчий вік знизили з 21-го року до 18-ти років. 

Нагадаємо, у ВООЗ вважають, що джерела походження коронавірусу необхідно шукати у китайському Ухані.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк