15.12.2020, 07:37

Байден отримав необхідну для перемоги на виборах кількість голосів Колегії вибірників

Марина Началова | Всі новини автора
байден

У США відбулося голосування Колегії вибірників, за підсумками якого кандидат від Демократичної партії Джо Байден отримав необхідну кількість голосів для перемоги на президентських виборах.

Як відомо, для перемоги кандидат повинен набрати не менше 270 голосів вибірників. Байден набрав 302, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ресурси.

Чинний президент США Дональд Трамп отримав тільки 232 голоси вибірників.

Вирішальними були голоси вибірників від штату Каліфорнія, які дали Байдену 55 голосів. Демократа також підтримали штати Невада, Арізона, Нью-Мексико, Орегон, Вашингтон, Нью-Йорк, Міннесота, Іллінойс, Пенсільванія та інші.

Байден прокоментував результати голосування Колегії вибірників, заявивши, що "верховенство закону, Конституція і воля народу перемогли" над зусиллями Трампа скасувати підсумки виборів.

"Полум'я демократії було запалено в цій країні давним-давно. І тепер ми знаємо, що ніщо, навіть пандемія або зловживання владою, не може загасити це полум'я", - заявив Байден.

Офіційно результати виборів оголосить Конгрес 6 січня 2021 року, а 20 січня Байден повинен прийняти інавгурацію.

Нагадаємо, Техас і ще 17 штатів, які підтримують Трампа, звернулися у Верховний суд США з вимогою скасувати підсумки виборів в чотирьох штатах, але позов був відхилений.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: